30 de maig 2014

Resum Ple 29.05 - L'Ajuntament aplaça la moció per debatre les obres de la pista forestal en tre Sant Marçal i les Illes

El Govern en bloc (CiU-PP-ERC) força l'aplaçament del debat de la moció que reclama a l'Alcalde de Montseny l'aturada de les obres d'asfaltatge de la pista forestal entre Sant Marçal i Les Illes; i l'aturada immediata de l'abocament d'aigües residuals a la Tordera.

 

L’Ajuntament de Montseny vol asfaltar la pista que uneix Sant Marçal i Les Illes, en ple Parc Natural i capçalera de la Tordera, tot i el devastador impacte sobre l'ecosistema, suposant un augment de circulació en un àmbit de màxima protecció i altament sensible, fins ara força aïllat, catalogat com a Xarxa Natura 2000 i Reserva d’Alt Interès Natural.

L'obra, pressupostada en més de 311.000€, la financen Ajuntament i Generalitat. Per contra el municipi de Montseny no disposa de depuradora, al·legant que no té fons suficient per construir-la, i aboca les aigües residuals directament a la Tordera, més amunt d'on capta l'aigua de boca Palau.