5 de des. 2011

Preocupació a Moixerigues i Temple per la carretera planificada

Nota de premsa:
Els Veïns acorden estudiar constituir-se en associació d’afectats

     Més de 50 persones han assistit a la reunió informativa convocada avui 4 de desembre al local social dels barris de Moixerigues – Pont Trencat.
   Un dels ponents, en nom dels veïns i veïnes de l’àrea rural del Riu Sec, ha destacat els aspectes ambientals i econòmics de la zona afectada com a un valor tangible amenaçat pel trànsit intensiu a que es veu sotmesa la zona baixa del Montseny. Considera que no es pot pertorbar la tranquil·litat d’aquests barris convertint-los en camí de pas cap a l’autopista, el polígon industrial, l’abocador i el Montseny. Ha destacat que els usos agrícola, ramader, d’esbarjo i de passeig, a més del de corredor biològic i pulmó verd de Palau i Sant Celoni no s’han tingut en compte a l’hora de dissenyar el planejament urbanístic.
  El representant de Món amb Seny ha fet un recorregut pel que van ser les protestes ciutadanes al POUM, i com el Pla es va anar redefinint en funció d’interessos electoralistes i de les prescripcions de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona. Partint d’estudis tècnics, ambientals i de mobilitat ha sentenciat que la carretera planificada és totalment innecessària i només respon a criteris econòmics que vinculen la construcció d’aquesta carretera al creixement urbanístic previst a Moixerigues. La seva intervenció ha conclòs denunciant el paper de CiU, criticant que ara que és al govern es mantingui de braços plegats mentre va concórrer a les eleccions amb el compromís d’excloure del POUM la carretera que el text preveu que travessi Moixerigues i el Temple.
   El portaveu de la CUP ha exposat altres motius per oposar-se a la carretera per Moixerigues. Entre les preocupacions destaca que a l’informe dels Serveis Tècnics Municipals, elaborats arran de la moció que reclamava que l’Ajuntament emprengués les accions necessàries per suprimir la via pel Temple i Moixerigues del POUM, es descriu aquesta carretera com a una possible variant “no oficial”, amb més possibilitats de finançament que l’oficial recollida en el POUM com a infraestructura. Finalment s’ha proposat als assistents que es constitueixin en associació d’afectats per tal de defensar els interessos dels barris perjudicats de manera col·lectiva, a l’hora que s’ha ofert assessorament i suport tècnic, jurídic i organitzatiu.
   La reunió ha conclòs amb un torn obert de paraules on diverses veïnes i veïns han exposat la seva preocupació per la carretera planificada, el seu desacord per com s’ha gestat el planejament urbanístic i la seva decepció amb el paper de l’actual govern municipal. S’ha arribat als acords de fer una nova reunió informativa al Temple i d’estudiar en assemblea la possibilitat de constituir una associació d’afectats per tal de presentar un contenciós administratiu per tal d’aturar la infraestructura prevista en el POUM.