30 de gen. 2012

Resum del ple del 26 de gener de 2012

Resum del posicionament de la CUP al Ple 26/01/2012

1.    Queda ajornat el debat sobre pressupostos
2.    Palau s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència
3.    L'Alcalde bloqueja la moció de la CUP sobre el POUM

1. Queda ajornat el debat sobre pressupostos

    Conseqüència de la manca de documentació en la carpeta de pressupostos relativa a l'apartat de relació de llocs de treball,  a petició del PSC i amb l'acord de la resta de grups ha quedat ajornat el debat sobre pressupostos fins el proper Ple. Des del Govern han indicat que el Ple extraordinari es convocarà tan bon punt hagin donat compliment al procediment reclamat.


2. Palau s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència

    Amb els vots favorables de CiU, GdP-ERC i de la CUP l'Ajuntament de Palau s'ha adherit a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Des de la CUP volem expressar que el fet que Palau hagi passat a formar part de l’AMI ha estat gràcies a totes i tots aquells que porten una vida lluitant per la independència del poble català. Gràcies a aquest esforç es va constituir Palaudecideix i va ser possible la consulta a Palau, i gràcies a l’esforç continuat de les i els independentistes d’arreu del país aquesta opció avui és majoritària.

  El portaveu del grup municipal de la CUP ha recordat que les i els independentistes de Palau no hem d’oblidar que la veu del carrer és imprescindible i alliberadora, que el clam popular és la nostra força. Cal que continuem organitzant-nos, mobilitzant-nos, manifestant-nos, que seguim lluitant, tibant i empenyent, avançant cap a la independència dels PPCC sense renunciar a res i sempre atens i vigilants, defensant el fruit del nostre treball.


3. El Ple bloqueja la moció de la CUP sobre el POUM

   Tal com ja va passar a la Comissió Informativa el Ple municipal manté la seva negativa a debatre sobre el futur d'aquells sectors que van van despertar polèmica i el rebuig d’una gran part de la població. Des de la CUP havíem registrat una moció urgent reclamant iniciar expedients de modificació puntual per tal que siguin eliminats del POUM els traçats de les carreteres pel Temple i Moixerigues, les variants per Can Pagà cap el polígon, a Sant Esteve per Can Sala o el 4t.Cinturó. També reclamava modificar el creixement als sectors del triangle de Can Sala, a Moixerigues o a la zona de l'ermita del Remei. La nostra moció responia a les al·legacions presentades per 5 entitats de Palau i 625 persones en nom d'Un altre POUM és possible.

   Des de la CUP entenem que Palau i en concret els veïnats afectats tenen dret a saber quina és la postura de l’actual Govern respecte al POUM, a conèixer el posicionament i la voluntat política de tots els grups municipals respecte els sectors de creixement o les carreteres que ens afecten, i tenen dret a saber-ho ara, abans que venci el termini per a impugnar el POUM amb un contenciós administratiu.