23 de maig 2012

El gasoducte de la vergonya: xerrada i roda de premsa aquest dissabte al migdia




   El proper dissabte 26 de maig, a les 11.50 del matí, ens trobarem a la benzinera Octano de la drecera de Santa Maria de Palautordera a Sant Celoni per fer una breu caminada tots junts fins a un dels punts destacats de les obres del gasoducte que ha esquinçat el Baix Montseny. Ens hi acompanyarà Toni Bella, de la candidatura Altraveu de Castellar del Vallès, que ens parlarà sobre aquest projecte monstruós que havia d'unir Algèria amb Europea. 
  Allà llegirem la moció que Palau, Sant Esteve i Sant Celoni entrarem als ajuntaments respectius per denunciar la destrossa del territori que ha significat aquest projecte, malgrat que l'Estat espanyol ja sabia, al donar permís per construir-lo, que França n'havia desestimat de moment el pas pel seu territori.

La CUP de Palautordera demana, a través d’una moció, el suport de l’Ajuntament a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca



    Segons les dades del Consell General del Poder Judicial, només entre 2007 i el tercer trimestre de 2011 s’han produït a l’estat espanyol 151.369 processos de desallotjament com a conseqüència dels més de 328.000 procediments d’execució hipotecària iniciats.
    Aquesta legislació, que permet que les entitats financeres s’adjudiquin els habitatges pel 60% del valor de taxació, no nomes és extremadament dura en comparativa amb les legislacions d’altres països del nostre entorn, sinó que a més era desconeguda per les famílies quan varen signar els contractes hipotecaris molts cops amb informació insuficient i enganyosa.
    La moció considera inadmissible i injust que totes les conseqüències de la crisi recaiguin sobre la part més vulnerable del contracte hipotecari.
    Considerant que els efectes dramàtics dels desnonaments es concentren a l’àmbit municipal, ja que és als serveis socials de les administracions locals on s’adrecen majoritàriament les persones i famílies afectades en busca d’ajut, la CUP proposa al Ple Municipal de Palautordera l’adopció d’un seguit d’acords. Entre aquests donar recolzament al procés de recollida de signatures que faci possible una reforma de la Llei, a través de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) amb la finalitat de regular la dació en pagament amb efectes retroactius, una moratòria immediata dels desnonaments i la reconversió de les hipoteques en lloguer social, com a mesura de mínims destinada a garantir el dret a l’habitatge de les persones afectades per execucions hipotecàries; així com que l’ajuntament de Palau doni suport al conjunt de mobilitzacions, actuacions i reivindicacions que es duguin a terme a la comarca a favor de la reforma de la llei hipotecària en la direcció proposada per la ILP; i concretament que el consistori palauenc doni suport a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca al Baix Montseny en la seva tasca.

21 de maig 2012

La CUP de Palau presenta la moció en suport a la proposició de llei “Defensem l’Escola en Català”




La proposició de llei té per objectiu establir el català com a única llengua vehicular i d’aprenentatge del sistema educatiu a Catalunya en tots els nivells, etapes i modalitats, entenent que les últimes sentències del Tribunal Constitucional, Tribunal Suprem i Tribunal Superior de Justícia de Catalunya posen en risc la immersió lingüística donada l’ambigüitat amb la qual es defineix el català com a llengua vehicular en l’ordenament jurídic actual ja que no s’exclou d’aquesta condició la llengua castellana. Aquest fet suposa l’acceptació també del castellà com a llengua vehicular a l’escola catalana en proporció similar a la llengua catalana, el que equival a la fi del model d’immersió lingüística vigent fins l’actualitat.

Per aquest motiu i en suport a la proposició de llei “Defensem l’escola en català”, per la que està vigent el tràmit de recollida de signatures, la moció proposa l’adhesió del Ple de l’Ajuntament a la proposició de Llei “Defensem l’Escola en Català”, així com la col·laboració de l’Ajuntament en la campanya de recollida de signatures de suport a la proposició de llei.