5 d’abr. 2014

Moció en suport a ANC i altres mocions

Fora de l'ordre del dia, vam presentar d'urgència una moció en suport a l'ANC en resposta a la denúncia que, el passat dia 24 de març de 2014, el sindicat d'ultradreta “Manos Limpias” va presentar contra Carme Forcadell. La moció va ser admesa a tràmit amb l'única condició que fos una moció conjunta de CiU, ERC i la CUP, condició que a més de satisfer-nos vam admetre. La moció va ser aprovada amb el suport de tots 3 grups i l'abstenció de PSC i PP.

Hem votat en contra de la proposta de modificació de crèdit que presentava el govern perquè no estem d'acord amb la nova despesa de 150.000 € per a obres de connexió amb el dipòsit de l'ATLL, menys encara tenint en compte que a aquesta xifra cal afegir-hi els 358.229,51 € que ha pagat l'Ajuntament perquè ATLL reprengui les obres del dipòsit dels Bruguers. I no hi estem d'acord perquè ens oposem a l'ús de diners públics per afavorir una empresa privatitzada que traurà beneficis com a explotadora del servei. El portaveu de la CUP ha etzibat que més que un dipòsit és un pou sense fons, i hem proposat que l'empresa gestora d'ATLL en contrapartida hauria de descomptar aquests 500.000 € més els interessos corresponents del preu del cost de l'aigua que subministra a Palau. Tampoc creiem necessària la construcció d'una nova comissaria per a la Policia Local. Pensem que el més adient seria rehabilitar la prefectura que està en servei actualment, ja que ni ens calen ni podem mantenir nous equipaments. A més la ubicació que proposa el govern, al pati de la cova, ens sembla totalment desencertada.

Moció d'urgència que presenta el grup municipal de la CUP en suport a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) 






Després de setmanes de rumors i atacs contra l’Assemblea Nacional Catalana, el passat dia 24 de març de 2014, el sindicat d'ultradreta “Manos Limpias” va demanar il·legalitzar l’ANC per associació il·lícita, provocació a la sedició i malversació de cabals públics. La denúncia es presenta contra la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.
Aquest és un atac més de les clavegueres de l’Estat contra el procés cap a la independència engegat pel poble català, un procés que s’ha caracteritzat pel tarannà democràtic i pacífic.
L’ANC, amb més de 30.000 socis i sòcies, ha organitzat actes tan multitudinaris com la manifestació de l’onze de setembre de 2012, el Concert per la Llibertat, la recollida de signatures de la campanya “Signa per un vot per la independència” o la cadena humana de l’onze de setembre de 2013.
No és propi d'una societat democràtica que una organització que fomenta que els ciutadans i ciutadanes d’aquest país puguin decidir el seu futur en llibertat sigui tractada com una organització terrorista per part d'algunes associacions i institucions espanyoles. Queda al descobert, una vegada més, la cara poc democràtica i intolerant de l’estat espanyol.
Per tots els motius exposats, el grup municipal de la CUP proposa al Ple l’aprovació dels següents Acords:
Primer.- Rebutjar les actituds amenaçadores i criminalitzadores contra els moviments polítics i socials que pacíficament i democràtica treballen perquè el 9 de novembre es convoqui una consulta a Catalunya sobre el futur polític del país.
Segon.- Mostrar la solidaritat i el suport a l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) així com a tots els moviments socials i polítics que treballen per garantir la celebració de la consulta el proper 9 de novembre.
Tercer.- Instar al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, al Govern de l’Estat i al Congrés del Diputats a fer respectar la llibertat d’expressió, de reunió i de manifestació.
Quart.- Notificar íntegrament aquests acords a l’ANC, a l'Assemblea territorial de Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera de l'ANC, a la mesa del Parlament de Catalunya, a l'Associació de Municipis de Catalunya (AMC), i a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).
En qualitat de regidor i portaveu del grup municipal de la CUP, Signa: Jordi Pueyo i Tapias


4 d’abr. 2014

Nova moció contra l'avortament

Hem reiterat el nostre rebuig a la reforma de llei de l'avortament, donant suport a la moció d'ERC en defensa dels drets de les dones a decidir sobre la interrupció voluntària de l'embaràs. Hem recordat que a Palau, el 26 de setembre ja vam aprovar una moció similar.


Un any més amb Endesa

Hem votat en contra que l'Ajuntament s'adhereixi a la proposta de la central de compres de l’Associació de Municipis i Comarques (Consorci per al Desenvolupament Local) de pròrroga amb Endesa pel subministrament elèctric.

Noves clàusules de contractació: l'Ajuntament no es mulla

Hem votat en contra que l'Ajuntament de Palau faci seu el plec estàndard de clàusules de contractació que ha redactat la Diputació com a element de contractació propi, i hem anunciat que hi presentarem al·legacions. No entenem com, tenint potestat per incorporar als plecs clàusules ètiques, socials i ambientals, el govern (CiU-PP-ERC) proposa acollir-se sense cap modificació al document estàndard que presenta la Diputació i el PSC hi dona suport.

La mateixa llei si vé de La Moncloa o la Generalitat

Fa unes setmanes l'equip de govern de Palau va presentar una moció en defensa dels serveis públics que instava a retirar la nova llei espanyola de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local que pretén treure competències als ajuntaments amb la finalitat d'economitzar recursos en l'administració.