12 de gen. 2012

La CUP de Palau proposa al Ple municipal l'adhesió a l'Associació de Municipis per a la Independència

    El grup municipal de la CUP ha registrat una moció proposant al Ple l’adhesió de Palautordera a l'Associació de Municipis per a la Independència, associació que té l’objecte de defensar l’assoliment d’un estat propi, els drets nacionals que corresponen a Catalunya i a la resta dels Països Catalans i conscienciar la ciutadania de la necessitat d’exercir el dret a decidir sobre el futur del nostre País.
     La proposta de la CUP està adaptada a les peculiaritats de Palau on el regidor del PP és membre del Govern municipal i ostenta la primera tinència d’alcaldia, és a dir exerceix d’alcalde substituint el titular quan aquest està de vacances, viatge o és baixa. Per aquest motiu es proposa a la moció que la persona designada com a representant de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència sigui una persona consensuada pels grups municipals que hagin donat suport a la moció, per tal de garantir una participació efectiva en l’Associació independentment de qui exerceixi les funcions de l’alcaldia. A més des de la CUP s’entén que el fet que la persona escollida pugui ser qualsevol persona reconeguda al municipi pel seu treball en favor de la independència, i no hagi de ser per força càrrec electe en l’Ajuntament, contribueix a l’enfortiment i avenç de la participació democràtica. A més es considera que aquesta mesura garanteix la permanència en la participació del poble de Palau a l’Associació de Municipis per la Independència, sempre i quan les forces independentistes sumin majoria al Ple, encara que cap d’aquestes forces no ostenti l’alcaldia. Cal afegir que el text proposa que aquesta persona no rebi cap compensació econòmica per part de l’Ajuntament.
     La moció també proposa constituir una comissió de seguiment de l’activitat de l’Associació, així com del grau d’assoliment dels acords presos, formada per representants de cadascun dels grups municipals que hagin donat suport a la moció i per la persona designada com a representant de l’Ajuntament a l’Associació.
     Finalment incorpora entre els acords proposats que es pengi a la plaça de l’Ajuntament una senyera estelada en dates assenyalades com el 23 d’abril, per Festa Major i l’11 de setembre, com a recordatori permanent del treball que tots plegats, ciutadans i institucions, hem de fer per aconseguir la independència del nostre país.

11 de gen. 2012

Reunió informativa sobre la nova carretera per Moixerigues i el Temple que planifica el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

Reunió informativa sobre la nova carretera per Moixerigues i el Temple que planifica el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)


    El POUM planifica travessar amb una carretera pel mig de Moixerigues i el Temple, convertint així aquests barris en camí de pas entre Sant Celoni i Palau amb la C-35 i l’autopista, el polígon industrial, l’abocador i la carretera d'accés al Montseny per Campins. Si no aconseguim que es modifiqui el POUM es veurà incrementat intensament el trànsit dins d’aquests barris, alterant considerablement el model de vida dels seus veïns i veïnes.  
    Considerant que ha estat vulnerat el dret a la legítima defensa, en ser incorporades aquesta infraestructura al POUM fora del procediment ordinari i acabat el termini per presentar al·legacions, des de la CUP es va registrar una moció reclamant al Govern Municipal que exercís la defensa dels veïnats afectats, amb el convenciment que podia prosperar si els grups que la legislatura anterior es mostraven contraris al POUM donaven suport a la proposta. L’informe dels serveis tècnics municipals, elaborat arran de la moció, afirma que l'execució d’aquest vial facilitaria una variant "no oficial" amb més possibilitats de finançament que l’oficial. Malauradament la moció va ser desestimada amb el vot contrari del Govern Municipal en ple i del PSC. 
    El passat 23 de desembre el POUM va ser publicat al Diari Oficial de la Generalitat i per tant aprovat definitivament i executiu. Així doncs l’únic instrument que ens resta per fer desaparèixer l’afectació urbanística que ens amenaça és presentar un recurs contenciós al POUM, i la millor forma que prosperi és sumant forces i unint esforços per impugnar-lo de manera col·lectiva.
Per a nosaltres és una preocupació que aquesta nova via s’hagi incorporat a la planificació urbanística. L’experiència demostra que cada nova carretera va acompanyada d’un nou creixement urbanístic.  És per això que ens oposem a la nova variant de Moixerigues, però també a la de Can Pagà, la variant a Sant Esteve per Can Sala i Can Barceló, i el 4t Cinturó, ja que aquestes vies són les que permetrien un creixement salvatge de Palau.
    Per aquests motius, i tal com vam acordar a la reunió  informativa que vam celebrar el desembre passat al local social de Moixerigues–Pont Trencat, us convoquem a una nova reunió informativa, per tal d’actualitzar i compartir informació, en la que debatem quines poden ser les actuacions a emprendre i refermar el nostre compromís per tal d’aturar la infraestructura prevista en el POUM.

9 de gen. 2012

Ja ha sortit el primer Vilacup conjunt

Ja ha sortit el primer Vilacup conjunt entre Sant Celoni, Sant Esteve i Palau!



    Ja s'està distribuïnt per Palau el darrer número del Vilacup. Fins ara aquesta revista havia estat publicada per la CUP de Sant Celoni (amb l'afegit dels dos Vilacup-Palau que hem editat localment), però la irrupció de les CUP a Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera ha propiciat que a partir d'ara es treballi d'una manera més integrada. D'aquesta manera s'aplica, en l'aspecte de comunicació i coordinació, un dels punts que desenvolupàvem en el programa, i que voldríem que es fes extensible a molts altres aspectes: el treball conjunt de les tres poblacions. Ens agradaria que això, en un futur no gaire llunyà, també es veiés en la mancomunació d'espais, de serveis, etc., i més en una època de crisi com la que estem vivint.
    En aquest nou número trobem articles de fons dedicats a temes d'interès general (retallades socials, impostos), així com a qüestions d'aspecte més local, que no per això deixen de tenir interès per als habitants de les altres poblacions. Així, de Sant Celoni es parla sobre una campanya endegada sobre la crisi; de Sant Esteve es remarca la prepotència i nul diàleg de l'actual equip de govern; i de Palau, la problemàtica relativas a les noves carreteres projectades (d'esquena a la població) i les conseqüències que aquestes poden comportar-nos.