18 d’oct. 2011

Sentiu pudor de l'abocador?

Ara podeu queixar-vos fàcilment amb una trucada de telèfon a la policia local!

     Gràcies a la perseverança d’un palauenc que any rera any ha estat escrivint queixes al Síndic de Greuges per les pudors que sentia des de casa seva, ara tenim un registre de queixes per molèsties d’olor.
     Voldríem transmetre-us la importància d’aquest fet. Atès que l’anunciat tancament de l’abocador de moment no es produeix, i no sembla que s’hagi de produir pròximament, ha de quedar, si més no, constància de la freqüent agressió que patim pel fet de tenir un dipòsit de residus imprudentment proper al nucli urbà.
      És cert que hi ha zones del poble a les quals no arriben aquestes flaires, però n’hi ha d’altres que suportem des de fa anys unes pudors que no hauríem de patir.
     Què succeirà quan vosaltres feu una trucada? La policia us farà un parell de preguntes com ara des de on sentiu la pudor, a quin barri de Palau, si l’olor és gaire forta, i si fa gaire estona que la sentiu.
     De què servirà aquest registre? Immediatament després de la vostra trucada, la policia es posa en contacte amb una persona de l’abocador que adopta les mides correctores necessàries per neutralitzar l’olor. És per això que us demanen on sou, perquè així poden deduir quina es la causa (n’hi pot haver diverses!) i actuen per neutralitzar-la en la mesura que és possible, que és bastant.

     I també... Depèn molt de nosaltres. Si truquem, sense mandra, cada vegada que ens molesti la pudor: l’Agència de Residus de Catalunya, la Direcció General de Qualitat Ambiental i, fins i tot, el propi Síndic s’assabentaran de la quantitat de gent que patim aquest greuge. Perquè fins ara no sabem a quanta gent molesta aquest fenomen. Després de tants anys d’abocador, realment no sabem quin és l’impacte que té sobre les persones de Palau.
     Tenim tot el dret a viure sense pudors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada