9 d’abr. 2012

Presentació d'un treball sobre la qualitat del riu Tordera a Palau

Presentació dels resultats del treball "Evaluación de los aportes de nutrientes de la depuradora de Santa Maria de Palautordera sobre la dinámica del río Tordera. Comunidades microbianas como nuevos bioindicadores del estado ecològico de los cursos fluviales"




   Es presentaran els resultats de l'estudi que ha analitzat els efectes produïts per les aigües de la depuradora sobre La Tordera, concretament la variació temporal en la concentració de diferents formes de fòsfor i nitrogen a la columna d'aigua en relació a les aportacions de la depuradora, i els processos biogeoquímics que tenen lloc aigües avall. Aquest estudi exposa els resultats del treball efectuat per Alba Blesa, mitjançant una beca atorgada per l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, amb el suport econòmic d'Aigües de Catalunya, SA.

13 d'abril de 2012 a les 19 hores a La Quadra Sala Cultural de Santa Maria de Palautordera

Enllaç a la pàgina de l'Ajuntament

8 d’abr. 2012

Resum del Ple municipal del 3 d'abril

El Ple aprova desclassificar el creixement a Moixerigues. Aprovades les mocions de la CUP contra la reforma laboral, i declarant Palau municipi moralment exclosa de la monarquia borbònica.

   Des de la CUP hem mostrat la disconformitat amb la pujada de les taxes de l'Escola d'Adults i de l'Escola Municipal de Música, així com del preu del servei d'autobús urbà, exposant que en un moment en el que es congelen i baixen els sous i es veu minvat el poder adquisitiu de les classes populars és una mesura totalment desencertada augmentar els preus dels serveis públics.
   El portaveu de la CUP al Ple municipal, en nom de l'assemblea, ha mostrat alegria i satisfacció per la desclassificació del creixement previst a Moixerigues i per tant de la carretera vinculada al creixement que havia de travessar pel Temple i Moixerigues. Ha iniciat la seva intervenció felicitant a l'Associació d'Afectats/des per la feina feta, en considerar que gràcies al treball continuat ha estat possible fer moure el govern i que s'avingui a desafectar aquests barris a través d’una modificació del POUM.  Ha afegit que l’esforç de l’associació pot esdevenir un exemple a tots els veïns i veïnes de Palau disconformes amb infraestructures i àrees de creixement previstes al planejament, ja que ha recordat que van ser molts els punts que van generar oposició: el creixement previst a l'àrea del Remei o a tocar de l'escorxador, les alçades planificades al triangle de Can Sala, la variant a Sant Esteve, l’altre per Can Pagà o el 4t Cinturó... Ha fet una crida al veïnat a mantenir l'atenció, i continuar treballant per tal que el projecte de creixement previst a Moixerigues no revifi, instant a continuar treballant centrats en fer desaparèixer del Pla Territorial Metropolità de Barcelona la variant planificada per la Generalitat que travessa les Moixerigues i el Riu Sec.
   La CUP  ha votat contra la modificació de crèdit, aprovada únicament amb els vots del govern, entenent que una modificació del pressupost, just 2 mesos després de ser aprovats denota manca de planificació sobre quines són les actuacions prioritàries. La CUP ha destacat que en aquesta situació econòmica i compartint tots els grups la voluntat de tancar l’abocador el més aviat possible, és totalment irresponsable, malbaratar 463.400 € dels estalvis del romanent de tresoreria. La CUP s’ha mostrat especialment crítica amb la despesa de 215.000 per a la reforma de la plaça de la Vila titllant-la de totalment innecessària.
   La moció de la CUP en defensa dels drets de les treballadores i treballadors i contra la reforma laboral del PP i CiU, ha estat aprovada pel Ple amb el suport de PSC i ERC i amb l’abstenció de la resta de grups municipals. La moció reclama la derogació de la reforma, compromet l’Ajuntament a donar suport a les mobilitzacions socials en defensa dels drets laborals i els serveis públics que s’organitzin al Baix Montseny i per últim adopta el compromís de no aplicar els punts del decret llei que habiliten a les administracions per acomiadar treballadores i treballadors, i a aplicar mesures de flexibilitat interna.
   Finalment, la moció de la CUP que proposava declarar la vila de Santa Maria de Palautordera moralment exclosa de la monarquia borbònica, i insta a la Generalitat a iniciar els tràmits necessaris per abolir la monarquia també ha prosperat amb el suport d’ERC i d’un regidor de CiU, amb l’únic vot en contra del representant del PP.