30 de maig 2014

Resum Ple 29.05 - L'Ajuntament aplaça la moció per debatre les obres de la pista forestal en tre Sant Marçal i les Illes

El Govern en bloc (CiU-PP-ERC) força l'aplaçament del debat de la moció que reclama a l'Alcalde de Montseny l'aturada de les obres d'asfaltatge de la pista forestal entre Sant Marçal i Les Illes; i l'aturada immediata de l'abocament d'aigües residuals a la Tordera.

 

L’Ajuntament de Montseny vol asfaltar la pista que uneix Sant Marçal i Les Illes, en ple Parc Natural i capçalera de la Tordera, tot i el devastador impacte sobre l'ecosistema, suposant un augment de circulació en un àmbit de màxima protecció i altament sensible, fins ara força aïllat, catalogat com a Xarxa Natura 2000 i Reserva d’Alt Interès Natural.

L'obra, pressupostada en més de 311.000€, la financen Ajuntament i Generalitat. Per contra el municipi de Montseny no disposa de depuradora, al·legant que no té fons suficient per construir-la, i aboca les aigües residuals directament a la Tordera, més amunt d'on capta l'aigua de boca Palau.

L'objectiu de la moció que vam presentar, en nom de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, és aturar la carretera i forçar l'Ajuntament de Montseny a depurar les seves aigües fecals abans d'abocar-les a la Tordera. Per això d'una banda proposàvem reclamar a l'Alcalde de Montseny l'aturada de les obres d'asfaltatge, i de l'altra suggeríem interposar una denúncia davant la Fiscalia de Medi Ambient per abocament reiterat d'aigües fecals a la Tordera i exigir a l'Ajuntament de Montseny la construcció urgent d'un sistema adequat de recollida i depuració d'aigües residuals. Tanmateix la moció presentada reclama que s'insti a Diputació i Generalitat, en concordança amb l'estudi tècnic realitzat pel Parc Natural, a derogar l'autorització atorgada. També demanem la creació d'un organisme consultiu integrat pels municipis del Baix Montseny i per entitats ambientalistes del territori, que transcendeixi l'espai catalogat com a Parc Natural.
Quan ha arribat el moment de debatre aquest punt en el Ple, el Govern ha proposat incorporar com a esmenes part de l'argumentari de justificació de la Diputació a l'asfaltatge de la pista, i ha proposat la modificació dels principals acords, desnaturalitzant totalment el sentit de la moció. Com que les esmenes presentades no han estat acceptades, el Govern ha optat per solicitar que el debat de la moció s'aplaci al següent Ple i ho ha portat a votació, forçant amb la seva majoria l'aplaçament de la resolució de la moció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada