4 d’abr. 2014

La mateixa llei si vé de La Moncloa o la Generalitat

Fa unes setmanes l'equip de govern de Palau va presentar una moció en defensa dels serveis públics que instava a retirar la nova llei espanyola de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local que pretén treure competències als ajuntaments amb la finalitat d'economitzar recursos en l'administració.



La CUP evidentment va votar a favor, ja que sempre hem cregut que els serveis han de ser públics, pròxims i sostenibles. Tot i això no vam quedar callats i vam fer notar que el text mantenia una visió idíl·lica de les actuacions dels partits polítics a Palautordera i a Catalunya en general dient que ells sempre havien lluitat per la sostenibilitat i la proximitat dels serveis.

A Palau, per exemple, els serveis públics privatitzats a Palau són escoles bressol, escombraries, aigua, electricitat, neteja dels equipaments municipals, servei d'atenció a domicili, bus municipal i sistema de semàfors de la ronda sud. Per tant, que ara o diguin que el que volen és defensar els serveis públics!

La moció en defensa dels governs locals que vam presentar recordava que tant la llei de governs locals aprovada pel govern espanyol(LRSAL) com el projecte de Llei de Governs Locals de Catalunya que està tramitant el Govern de la Generalitat comparteixen línia i responen a idèntiques directrius polítiques de la Troica per fomentar la privatització de serveis fonamentals.

L'articulat d'ambdues lleis ataca el principi d’autonomia local, suposa una retallada dràstica de competències municipals, i obliga les Administracions Locals a complir amb uns estàndards de qualitat estrictament econòmics. Hem reclamat, per coherència, a totes les forces polítiques que donen suport al recurs contra la llei espanyola, la mateixa determinació per defensar la proximitat i la qualitat dels serveis públics, les competències i l'autonomia municipal enfront de l'avantprojecte de llei de Governs Locals de Catalunya. La moció proposava reclamar al govern de la Generalitat que aturi la tramitació per tal de poder construir el nou model de governs locals amb la participació i consens de municipis i comarques, emprenent un procés participatiu de debat, obert a la ciutadania i liderat des del territori; redactant la llei amb el consens que requereix l'actual moment polític. Tot i això la moció ha estat rebutjada amb el vot en contra del govern (CiU-PP-ERC) i l'abstenció del PSC.

De fet, el més greu de tot és que els mateixos partits que votaven en defensa dels serveis públics ja porten anys privatitzant els serveis dels ajuntaments sense cap mena de vergonya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada